Na ovoj stranici možete pronaći upute koje vas korak-po-korak vode kroz postupak preuzimanja i instalacije aplikacije, kao i tipku putem koje ćete aplikaciju preuzeti na vaš mobilni telefon.

Kako instalirati aplikaciju

Prije preuzimanja naše mobilne aplikacije svoj mobilni telefon podesite tako da dopušta instalaciju aplikacija iz “nepoznatih izvora”. Opciju koja to omogućuje ćete pronaći u postavkama svojeg telefona pod

Postavke > Sigurnost > Nepoznati izvori

Ukoliko na mobilnom telefonu koristite menije na engleskom jeziku, opcija se nalazi pod

Settings > Security > Unknown Sources

Slijedeća slika prikazuje kako spomenuta postavka izgleda:

Nakon što ste postavili kvačicu uz navedenu sigurnosnu opciju, svoj odabir morate potvrditi pritiskom na tipku OK, kako je prikazano na slijedećoj slici:

Kada ste napravili potrebno podešavanje, pritisnite na slijedeću tipku, koja će pokrenuti preuzimanje aplikacije na vaš mobilni telefon (SAVJET: nemojte pritisnuti na ovu tipku dok niste prvo pročitajte upute do kraja):

Vaš web preglednik vas može zatražiti da potvrdite preuzimanje aplikacije, kako je prikazano slijedećom slikom. Kliknite na U REDU:

Dohvat aplikacije će započeti kada pritisnte na U REDU. Na vrhu ekrana će se pojaviti strelica koja govori da je dohvat upravo u tijeku:

Ako prstom otvorite notifikacijsti ekran, dobit ćete više informacija o statusu preuzimanja:

Kada preuzimanje bude dovršeno, to će biti naznačeno u statusnom okviru:

Sada kada je preuzimanje aplikacije dovršeno, možete pokrenuti njenu instalaciju. To radite tako da prstom taknete na statusni okvir prikazan gornjom slikom. Slijedeće što će na ekranu biti prikazano je dijalog u kojem morate potvrditi da zaista želite da aplikacija bude instalirana. Pritisnite na tipku Instaliraj:

Instalacija će započeti, o čemu ćete biti obaviješteni u novom statusnom okviru:

Kada instalacija bude dovršena, na ekranu će biti prikazan novi dijalog. Za pokretanje aplikacije pritisnite na opciju Otvori, kako je prikazano slijedećom slikom:

Ovime je postupak instalacije u potpunosti dovršen i aplikacija je spremna za korištenje!

Stigli ste do kraja uputa! Hvala na strpljenju! Kako se ne bi morali vraćati gore i tražiti tipku za preuzimanje aplikacije, evo je još jednom: